Kala-Kallen perhonsidontakurssi Paukkulassa (10 oppituntia 28.-29.11.2020) 49€/hlö

Oletko koskaan harkinnut perhonsidonnan aloittamista? Perhonsidonta voi toimia väylänä uuden ja mukaansa tempaavan harrastuksen – perhokalastuksen aloittamiseen tai sitä voi harrastaa vaikkei aikomuksena olisi kalastaakaan; onhan kyse ainutlaatuisesta käsityötaidosta, jossa riittää aina uutta opittavaa ja kehitettävää. Kala-Kallen perhonsidontakurssi sopii niin vasta-alkajille kuin sidontapenkin ääreen tauon jälkeen palaaville. Perhonsidonnan aloittaminen ei katso ikää tai sukupuolta: monet maailman huippusitojat ovatkin naisia.

Kurssipäivien aikataulu ja hinta

Kurssipäivien aikataulu on sekä lauantaina että sunnuntaina seuraava:
10.00 opetus alkaa
11.30 lounastauko
12.15 opetus jatkuu
14.30 kurssipäivä päättyy

Kurssin hinta on 49€/osanottaja

Perhonsidontapaketti

Kurssimaksu pitää sisällään materiaalit (karvat, höyhenet, kuidut jne.) kaikkiin viikonlopun aikana sidottaviin perhoihin. Mikäli sinulla ei vielä ole omia perhonsidontatyökaluja, tarjoaa Kala-Kalle sinulle työkalupaketin erikoishintaan 40 € (ovh 69 €). Työkalupaketti sisältää kaikki perhonsidonnassa tarvittavat välineet: sidontapenkin, rullapitimen eli spigotin, häkiläpihdit, sakset, sidontaneulan, langanpujottimen sekä piilosolmutyökalun. Työkalupaketin voit maksaa ensimmäisellä tapaamiskerralla, pyydämme kuitenkin sinua kertomaan ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli haluat sen ostaa. Näin kurssin vetäjä osaa varata mukaan jokaiselle työkaluja tarvitsevalle setin mukaan.

Kurssin pääteemat

Kurssi alkaa perhonsidonnan perusteisiin eli perhopenkin ja eri työkalujen toimintaan perehtymällä sekä opetellaan koukun oikeaoppinen kiinittäminen penkkiin ja sidontalangan kiinnittäminen koukulle. Kun perusteet alkavat sujua, aletaan kurssilla sitoa perusperhoja. Näihin kuuluvat niin pintaperhot, erilaiset uppoperhot, kalanpoikasjäljitelmät eli streamerit kuin lohiperhot.

Viikonlopun kymmenen oppitunnin aikana pyritään sitomaan noin 8-10 perhoa, joista jokaisessa kurssilainen oppii erilaisten sidotatekniikkojen käyttöä ja yhdistelyä. Opetuksessa otetaan huomioon kurssilaisten yksilöllinen oppiminen eli kärryiltä tippumisesta ei kannata olla huolissaan.

MALLIPERHOISTA HAVAINNOLLISTA APUA

Jokaisesta sidottavasta perhosta jaetaan nähtäväksi malliperhot, joiden avulla kurssilaisten on helpompi havaita, miltä onnistuneen lopputuloksen tulisi näyttää. Toki pitää muistaa, että harva lajia vuosikausia sitonutkaan lajin harrastaja sitoo joka ikisen perhonsa täydellisiksi. Tarkoitus on kehittyä askel askeleelta, eikä rynnätä hosuen suoraan maaliin.

MATERIAALIT JA TEKNIIKAT HALTUUN

Kurssiin kuuluu luonnollisesti myös erilaisiin koukkutyyppeihin ja sidontamateriaaleihin tutustuminen. Perhonsidonnassa käytettävät materiaalit vaihtelevat erilaisista karvoista ja höyhenistä synteettisiin materiaaleihin. Eri materiaalit käyttäytyvät koukkuun kiinnitettäessä eri tavalla, joten niiden tuntemuksen opettelu kuuluu olennaisena osana perhonsitojana kehittymisessä.

LÄPILEIKKAUS SIDONTATEKNIIKOIHIN

Viikonlopun aikana kurssilla ehditään käydä läpi kaikki perhonsidonnan perustekniikat. Näin ollen kurssilaiset saavat hyvät eväät harrastuksen alkuun: kaikessa yksinkertaisuudessaan perhonsidonta koostuu eri koukkujen ja materiaalien ohella erilaisista tekniikoista ja niiden yhdistelemisestä. Kurssin jälkeen osallistujalla on hyvät eväät ottaa haltuun uusien perhojen sitomista alan lehdistä, kirjallisuudesta sekä netistä. Kun perusteet ovat hallussa, moni huomaa kuinka loogisesta ja lähtökohdiltaan yksinkertaisesta asiasta myös monivaiheisten perhojen sitomisessa on kysymys.

TILAA OMALLE LUOVUUDELLE

Kurssin pyrkimyksenä on myös havainnollistaa käytännössä sitä, että erilaisten perhoreseptien orjallinen noudattaminen ei ole itsetarkoitus. Taitojen karttuessa uusia perhoja tai variaatioita tunnetuista malleista voi syntyä myös omasta päästä. Kaiken pohjana on kuitenkin perhonsidonnan perustekniikoiden hallinta, ja sitä opettamaan tämä kurssi on suunniteltu.

ALKU UUDELLE HARRASTUKSELLE

Viikonlopun jälkeen kurssilainen kykenee sitomaan perhoja hyvin pitkälti oma-aloitteisesti, ja tarvittaessa apua tarjoavat mielellään lajia pidempään harrastaneet sitojat. Myös jokainen heistä on ollut harrastuksensa alkutaipaleella samojen kysymysten äärellä.

OPPIMINEN SUJUU PALKITUN OPETTAJAN OHJAUKSESSA

Kurssin opettajana toimii perhonsidontaa- ja kalastusta yli 30 vuotta harrastanut Jari Väisänen, joka on palkittu perhonsidontataidoistaan niin kansallisissa kuin kansainvälisissä kilpailuissa. Perhonsidonnan opettamisesta Väisäselle on kertynyt kokemusta useamman vuosikymmenen verran.

LISÄTIETOJA KURSSISTA

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Kehittämis- ja koulutussuunnittelija
Joel Niemi
040 748 5466
joel.niemi(at)sno.fi

ILMOITTAUTUMINEN

Kurssille voi ilmoittautua ke 26.11 saakka. Koska kurssi sisältää paljon yksityisohjausta, on paikkoja tarjolla rajatusti. Varmista siis ajoissa paikkasi. Täytä oheinen ilmoittaumislomake ja ota askel kohti perhonsidonnan kiehtovaa ja mukaansa tempaavaa maailmaa.