Kerro elämä! Elämäkertakirjoittamisen verkkokurssi 35 oppituntia (5.11.-17.12.2020) 

Tämän verkkokurssin tavoitteena on tarjota välineitä elämäkerran kirjoittamiseen, poistaa kirjoittamisen esteitä ja antaa sinulle mahdollisuus tarkastella elämäkertakirjoittamista monista eri näkökulmista. Kurssilla pohditaan sitä, kuinka elämän pohjalta rakennetaan ehyt kirjallinen kaari. Mitkä elämäntapahtumat ovat olennaisia elämäntarinan kannalta? Miten kokemukset vaikuttavat toisiinsa? Miten elämäkerta rakennetaan kirjoittamalla? Kurssi sopii kaikenikäisille- ja tasoisille kirjoittajille.  

Kurssin pääteemat:

Elämäkertakirjoittamisen tavat ja tavoitteet

Millainen tarina elämän pohjalta halutaan kertoa – kasvukertomus, tragedia, komedia? Onko tavoitteena dokumentoida tarkasti mennyttä elämää vai kerätä hauskoja sattumuksia yhteen? Kirjoitetaanko itseä varten vai jälkipolville?  

Muistin merkitys ja miten kertominen vaikuttaa muistoihin.  

Elämäkerrat pohjautuvat muistin lisäksi erilaisiin aineistoihin, kuten kirjeisiin, päiväkirjoihin, haastatteluihin ja lähdekirjallisuuteen. Kurssilla käydään läpi niitä osallistujien omia aineistoja, jotka he haluavat jakaa muiden ryhmäläisten kanssa. Kurssilla on myös mahdollista käyttää elämäkerran koostamiseen kuvallista aineistoa, jonka pohjalta voi luoda tekstiä ja kuvia yhdistävän teoksen tai valokuvakirjan.  

Elämäkertakirjoittamisen kohteet, tavat ja muodot 

Kurssilla voit keskittyä niin omaelämäkerran kirjoittamiseen kuin jonkun toisen, esim. sukulaisen elämästä kertomiseen. Elämäkerran muoto voi olla romaani, runoteos tai vaikkapa tietokirja. Kurssilla kokeillaan erilaisia kirjoittamisen muotoja ja etsitään omaan tekstiin sopivaa ääntä. Elämäkertakirjoittaminen on yksi luovan tietokirjoittamisen muoto, ja kurssi antaakin valmiuksia myös muuhun luovaan kirjoittamiseen. 

Monta tapaa kehittyä kirjoittajana 

Kurssin aikana elämäkertakirjoittamiseen kannustetaan kirjoitusharjoitusten, tehtävien sekä ryhmäkeskustelujen kautta. Saat luennoitsijalta jatkuvaa palautetta teksteistäsi kurssin aikana. Kurssilla opit myös sekä palautteen antamista muille että palautteen vastaanottamista.  

Kurssi on suunnattu sinulle, jolla on tarve kertoa tarinansa. Yhdessä etsimme keinoja sen kertomiseen. 

Kurssin aikataulu ja hinta

Kurssin hinta on 159 € / osallistuja. Opetus järjestetään torstaisin klo 18.00, kerran viikossa. 5.11.2020 alkava opetus käsittää 7 x 2 tuntia vuorovaikutteista opetusta sekä 3 tuntia itsenäistä kirjoittamista per viikko (saat joka viikko teksteistäsi henkilökohtaisen palautteen ja opastuksen. 

Luennoitsijana toimii ansioitunut kirjailija ja kulttuuriantropologi Jenny Kangasvuo 

Kovan kysynnän takia paikkoja kurssille on rajoitetusti. Tartu ainutlaatuiseen tilaisuuteen ja ilmoittaudu mukaan oheisella lomakkeella jo tänään!