Metsälähtöistä teatteria Riuttalassa (24.-26.9.2021)

Kurssin aikataulu:

pe 24.9. klo 18-21
la 25.9. klo 9-18
su 26.9. klo 10-14

Kurssin sisältö ja hinta

Kurssimaksu 180 € sisältää 16 opetustuntia ja täysihoidon (pe iltapala, la aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala, su aamiainen, lounas sekä majoituksen Riuttala Resortissa, lakanat ja pyyhkeet).

Luontoympäristöön suuntautuva paikkalähtöisen teatterin kurssi on suunnattu paitsi teatterin ja esitystaiteen tekemisestä ja kokemisesta kiinnostuneille, myös metsäluontoa arvostaville ja luontoretkeilyä harrastaville. Kurssilla mennään ihan kirjaimellisesti metsään. Kurssi tapahtuu pääasiassa ulkona. Aiempaa esiintymiskokemusta ei edellytetä. Toisaalta kokenutkin teatteriharrastaja- tai ammattilainen voi kurssilta ammentaa omaan luovaan työhönsä innoitusta. Kurssille on mahdollista osallistua myös liikuntarajoittein tai avustajan kanssa. Jokainen osallistuja tekee teatteria omasta kehostaan lähtien.

Kurssin pääteemat

Luovuutta luonnosta

Unohdamme kurssilla aktiivisesti sen, mitä tiedämme tai olemme kokeneet teatteritaloissa ja -tiloissa tapahtuvasta taiteesta. Harjoittelemme aktiivista herkistymistä luontoympäristölle ja sen toimijuuksille. Vietämme paljon aikaa kurssikeskuksen upeassa ympäristössä ja annamme sen inspiroida luovuuttamme. Kurssin lähtökohtana on ymmärrys siitä, että jokainen tekee omasta ympäristöstään ja kokemuksestaan havaintoja ja niitä voidaan käyttää esityksen tekemisessä materiaalina ja innoituksena.

Monimuotoista oppimista

Kurssi sisältää sekä ryhmässä tapahtuvaa, että yksilö- ja pienryhmätyöskentelyä. Osallistujat saavat valita itse työskentelyn teemoja ja keinoja omaan prosessiinsa. Esitystä kohti teemme mm. paikkalähtöisen kirjoittamisen ja kehollisia paikkaan asettumisen harjoitteita. Kurssilla voi hyvin keskittyä yksittäisten harjoitusten kokemiseen luontoympäristössä, mutta sitä myös vie eteenpäin prosessimainen ajattelu, joka tähtää esitykseen. Kurssilaiset valmistavat kurssin päätteeksi pienryhmissä toisilleen pieniä esityksiä valitsemistaan aiheista ja valitsemiinsa paikkoihin kurssikeskuksen metsäisessä ympäristössä.

Koe metsän parantava voima

Tutkimusten perusteella jo 20 minuutin oleskelu metsässä riittää laskemaan verenpainetta ja lievittämään stressin oireita. Myös taiteen tekemisellä ja kokemisella on stressiä lievittäviä – ja myönteisiä vaikutuksia kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Kurssin opettaja

Henni Kiri on kotkalainen esitystaiteilija ja teatteriopettaja (TeM), joka viihtyy metsässä. Hän toimii freenlancer-ohjaajana, tuottajana, käsikirjoittajana, taidekasvattajana ja esiintyjänä sekä aikuisten, että nuorten, ammattilaisten ja harrastajien muodostamissa työryhmissä ja monenlaisissa yhteisöissä. Kiri kehittää paikkasidonnaisen esitystaiteen tekemiseen keskittyvää sekä kestävyyden, oikeudenmukaisuuden ja monilajisen maailman asuttamisen eettisiä kysymyksiä käsittelevää taiteellis-pedagogista Vierailijat-praktiikkaa.

Lisätietoja kurssista

Markkinointi- ja viestintä
Koulutus- ja kehityssuunnittelija
Joel Niemi
joel.niemi(at)sno.fi

Ilmoittaudu mukaan