Näyttelijäntyön kurssi – näyttelijän leikki (pe 19.2. – su 21.2.2021)

Harjoittelemme tällä kurssilla näyttelijäntyötä leikin, pelin ja ilon kautta. Lähestymme kohtauksia, hahmoja, yleisöä ja vastanäyttelijää leikkisällä asenteella – miten ja mistä leikki ja peli syntyvät ja millaista ilmaisua ne mahdollistavat? Millaista on leikkiä olevansa joku muu jossakin kuvitteellisessa ympäristössä?

Kurssin pääteemat

Kurssin sisältö on inspiroitunut klovnerialle tyypillisestä ajattelusta: teatteri on lasten leikkeihin verrattavissa oleva tosissaan pelattava peli, johon on suhtauduttava samanaikaisella vakavuudella ja ilolla. Tällä kurssilla emme pue kasvoillemme punaista nenää, mutta annamme sisäisten naurettavien klovniemme vaikuttaa ilmaisuumme.

Aiheeseen heittäydytään erilaisten improvisaatioharjoitteiden, pelien ja keskustelun kautta. Kurssi sopii kenelle tahansa näyttelijäntyöstä ja klovneriasta kiinnostuneelle, eikä aiempaa kokemusta tarvita.

Kurssilla kehitetään kykyä olla näyttämöllä, ilmaista itseään, toimia suhteessa vastanäyttelijään ja yleisöön – ja jopa nauttia siitä!

Kurssin opettaja

Minttu-Maaria Makkonen on helsinkiläinen esitystaiteilija ja teatteriopettaja (TeM). Makkonen toimii ohjaajana, esiintyjänä ja opettajana teatterin ja tanssin parissa oman POKKA-kollektiivinsa, erilaisten ensemblejen ja harrastajaryhmien parissa. Hän keskittyy työssään katsojalähtöiseen ja vuorovaikutteiseen esiintyjyyteen ja teatteriin ja esitysten viemiseen paikkoihin, joissa niitä harvoin nähdään.

Kurssin aikataulu

pe 19.2. klo 18-21

la 20.2. klo 10-16 (sisältää ruokatunnin)

su 20.2. klo 10-16 (sisältää ruokatunnin)

Kurssin hinta

95 € / ei majoitusta

145 € / kahden hengen huoneessa. Hinta sis. omatoiminen majoittuminen, omatoiminen aamupala, liinavaatteet ja pyyhe.

166 € / yhden hengen huoneessa, omatoiminen majoittuminen. Hinta sis. omatoiminen majoittuminen, omatoiminen aamupala, liinavaatteet ja pyyhe.

Ilmoittautuminen (Päättyy 9.2.2021)