Lyhyen matematiikan yo-kokeen preppauskurssi (13.3.-14.3.2021) 39 € 

Tarvitsetko kertausta tai tukea kevään ylioppilaskirjoitusten lyhyen matematiikan osoioon?  Paukkulan Lyhyen matematiikan yo-preppaus on kahden päivän (yht. 12 oppituntia) ytimekäs kertaus kevään 2021 kirjoituksia varten. Kurssi soveltuu niin huippuarvosanan tavoittelijoille kuin kokeen läpäisyä jännittäville.

Ylioppilaskirjoitusten matematiikan arvosanan merkitys jatko-opiskelupaikan saamisessa on kasvanut, joten kirjoituksiin kannattaa satsata. Matematiikka on oppiaine, jossa ylioppilaskirjoitusten arvosanaan on mahdollista vaikuttaa merkittävästi vielä lukio-opintojen loppusuoralla, ennen kirjoituksia.

Parhaiden tulosten saavuttamiseksi kurssi sisältää opettajajohtoisia teoriaosuuksia, mutta pääpaino on opiskelijan oman laskurutiinin ja kokeen vaatimien sähköisten taitojen kehittämisessä. Kertauksen ja taitojen kehittämisen lisäksi kurssi tarjoaa jokaiselle osallistujalle yksilöllistä ohjausta ja tukea. Kurssin vetäjä ottaa kunkin osallistujan yksilölliset toiveet ja tarpeet mukaan kurssin edetessä.

Kurssi järjestetään Suomen Nuoriso-opiston viihtyisissä opetustiloissa turvavälejä ja hygieniasuosituksia (kasvomaskit jne.) noudatten tai koronatilanteen mukaan etäopetuksena osallistujien terveyden turvaamiseksi.

KESKEISET TEEMAT 

 • Sähköisten ohjelmien hallitseminen matematiikan yo-kirjoituksissa
 • Yo-kokeen sisältö sekä selkeän vastauksen piirteet
 • Lyhyen matematiikan pakollisten kurssien (1-6) keskeisten sisältöjen kertaaminen
 • Tehtävien tekemisen rutiini

Kursille tarvitset

 • Oman tietokone ladattuna (+laturi) sekä omat eväät.
 • Kurssilla perehdytään ainakin näihin sähköisiin ohjelmiin: Geogebra, CAS-laskin, MAOL ja SpeedCrunch. Lataathan etukäteen koneellesi SpeedCrunch-ohjelman. Geogebra, CAS-laskin ja MAOL löytyvät selaimesta, joten näitä ei tarvitse ladata koneelle.

KURSSIN SISÄLTÖ JA AIKATAULU 

Lauantai 13.3.2021 

10.00-11.30
11.30-12.00 lounastauko
12.00-16.00

 • Lyhyen matematiikan yo-koe ja arviointi (tehtävien määrä, pisteytys, sähköiset ohjelmat, vastauksen rakentuminen, piirtäminen, kokeeseen tarvittava varustus jne.)
 • Lyhyen matematiikan pakollisten kurssien keskeisten sisältöjen kertaaminen (teoriaa ja tehtäviä), pääpainona kurssit 1-3.
 • Käydään läpi osa sähköisistä ohjelmista ja niiden käyttämisestä tehtävien yhteydessä.

Sunnuntai 14.3.2021 

10.00-11.30
11.30-12.00 lounastauko
12.00-16.00

 • Lyhyen matematiikan pakollisten kurssien keskeisten sisältöjen kertaaminen (teoriaa ja tehtäviä), pääpainona kurssit 4.-6.
 • Käydään läpi loput sähköiset ohjelmat sekä niiden käyttäminen

KURSSIN VETÄJÄ JA TIEDOSTELUT 

Jasmin Valkonen 

jasmin.valkonen(at)outlook.com

Puh. 044-2841033 (iltapäivisin 16-18)

Ilmoittautuminen

Kurssille mahtuu rajattu määrä opiskelijoita, ja kurssille pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä. Varmista paikkasi ja ilmoittaudu viipymättä – hyödynnä tämä loistava tilaisuus satsata tulevaisuuteesi!