Kirjoita itsesi vapaaksi

Oletko joskus kuullut sanottavan, että pahin vastuksesi olet sinä itse? Joissakin tapauksissa pitänee paikkansa ja varsinkin luovan tekemisen saralla, jossa jokainen työskentelee omista lähtökohdistaan ja tilanteestaan käsin. Runottaako? -etäkurssi on tarkoitettu kenelle tahansa aloittavalle tai jopa rutinoituneemmalle kirjoittajalle, joka kaipaa kirjoittamiseen erilaisia näkökulmia, ja on halukas monipuolisiin kokeiluihin.

Kipinää runoharrastukseen

Runon kirjoittamista lähestytään innokkaalla leikkimielellä ja täysin vakavissaan, vakain aikein teroittaa sanansäilää (tai ainakin löytää siihen uutta himmeää hohdetta). Kurssi on osittain ryhmälähtöinen tarkoittaen sitä, että toteutuksessa pyritään täsmällisesti vastaamaan osallistujien erityisiin toiveisiin ja tavoitteisiin. Oman kirjoittamisen jakaminen muiden samanmielisten kanssa on jännittävä, mutta verrattoman arvokas matka. Runottaako? Toivottavasti nyt ja kurssin jälkeen vieläkin enemmän.

Kurssin ohjelma

Ke 1.9. klo 18-19.30 1,5 h

Ke 8.9. klo 18-19.30 1,5 h

Ke 15.9. klo 18-19.30 1,5 h

La 18.9. klo 11-15 4 h (taukoineen)

Ke 22.9. klo 18-19.30 1,5 h

Ke 29.9. klo 18-19.30 1,5 h

la 2.10. klo 11-15 4 h (taukoineen)

Hinta

Kurssimaksu on 99€/osallistuja.

Kokenut luennoitsija perehdyttää runouden saloihin

Kurssin ohjaaja Henni Kiri on teatteri-ilmaisun ohjaaja, teatteriopettaja (TeM), esitystaiteilija ja itsensä tehnyt runoilija. Rakkaus kieleen ja sanoihin ei syntynyt koulussa, vaan lukemis- ja teatteriharrastuksen myötä paljon myöhemmin, kun välimerkit ja isot alkukirjaimet sai heittää hetkeksi taka-alalle. Kirin oman kirjallisen työn innoittajana on usein linja-autossa ja junassa matkustaminen, kun itse on pysyttävä paikoillaan, mutta maisemat vaihtuvat.

Vuonna 2013 Kiri julkaisi esikoisrunoteoksen Tila ihmisten välissä. Kiri on osallistunut lavaruno-tapahtumiin niin esiintyjänä kuin runoklubi-emäntänä. Vuonna 2017 Kiri edusti Kaakkois-Suomea Kuopiossa, Runopuulaaki – Lavarunouden SM-kilpailuissa. Kiri on vuosien saatossa kirjoittanut erilaisia tekstejä näyttämölle ja parhaillaan hän työstää uutta käsikirjoitusta kansiin ja/tai näyttämölle. Hän haaveilee kirjoittavansa joskus romaanin.

Lisätietoja kurssista

Esko Korpelainen, teatteritaiteen maisteri
044 416 2401 (arkisin 8-16)
esko.korpelainen(at)sno.fi

Ilmoittautuminen

Varmista paikkasi kysytylle kurssille, ja ilmoittaudu mukaan jo tänään: