Suomen Nuoriso-opiston kannatusyhdistys ry.

Suomen Nuoriso-opiston ylläpitäjänä toimii Suomen Nuoriso-opiston kannatusyhdistys ry.

Kannatusyhdistys koostuu Suomen Nuorisoseurat ry:n ja siihen kuuluvien aluetoimistojen ja piirijärjestöjen valitsemista edustajista. Kannatusyhdistyksen kokous valitsee opiston hallituksen jäsenet ja puheenjohtajan. Hallitus vastaa yhdessä rehtorin kanssa opiston toiminnasta ja taloudesta.

Suomen Nuoriso-opisto

Olemme valtakunnallinen kasvatus- ja ohjausalan ammatillinen oppilaitos. Olemme nuorisotyön sekä varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamiskeskus, kestävän hyvinvoinnin tuottaja sekä jatkuvan oppimisen kansanopisto. Toimintamme uudistaa yhteiskuntaa ja antaa merkitykselliselle elämälle yhdenvertaiset edellytykset.

Olemme olemassa, jotta jokainen saisi tavoitella hyvää elämää oppimisen keinoin riippumatta siitä, mistä hän on tulossa tai mihin menossa.

Haluamme tarjota yhdenvertaisen mahdollisuuden sivistykseen, koska se on hyvinvoivan yhteiskunnan perusta. Oppimisen on oltava mahdollista ja mielekästä jokaiselle.

Vaalimme sivistystä kaikissa ilmentymissään; yleissivistystä, kirjasivistystä ja sydämen sivistystä.

Järjestämme maamme vanhinta ja merkittävintä esikoiskirjailijoille suunnattua J.H.Erkon kirjoituskilpailua yhdessä Nuoren Voiman Liiton kanssa. Kirjoituskilpailun järjestämisen tukipilarina ja mahdollistajana toimii Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Suomen Nuoriso-opiston kannatusyhdistys ry:n hallitus

Hallituksen puheenjohtajaNiemi Kalevi, kehitysjohtaja, Mikkeli

Jäsen, varapuheenjohtajaKemiläinen Perttu, palvelupäällikkö, Tikkakoski

JäsenAla-Sankola Hannu, toimialajohtaja, Hollola

JäsenHarmaala Hannu, liikenneopettaja, Lahti

JäsenLund Anu, yksikön johtaja, Iisalmi

JäsenLiiri-Turunen Henna, kehittämispäällikkö, Joensuu

JäsenPalsa Raija, nuorisosihteeri, Oulu

EsittelijäTammisuo Jukka, rehtori

Wilkman Janne, vararehtori