J.H. Erkon kirjoituskilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1957. 1990-luvun puoliväliin Erkon kilpailua, samoin kuin Erkon esikoisteoskilpailua, järjestivät yhdessä Sanoma Oy ja Suomen nuorisoseurajärjestöt. Sittemmin työnjakoa muutettiin. Helsingin Sanomien esikoisteospalkinnoksi muuttunut kilpailu jäi Helsingin Sanomien hoidettavaksi ja J.H. Erkon runo- ja novellikilpailun järjestäjänä toimivat nuorisoseurojen lisäksi Suomen Nuoriso-opisto ja Mikkelin ammattikorkeakoulu. Rahoituksen tukipilareina ovat myös Mikkelin kaupunki, Etelä-Savon taidetoimikunta ja Suomen kulttuurirahaston Etelä-Savon rahasto.

J.H. Erkon kirjoituskilpailuun voivat osallistua alle 30-vuotiaat kirjoittajat, jotka eivät ole vielä julkaisseet esikoisteostaan. Maamme vanhimpiin kirjoituskilpailun kuuluva Erkon kilpailu etsii tasokkaita uusia tulokkaita. Lähes säännöllisesti kärkeen sijoittuneista muutama on pian saanut oman esikoisteoksensa julkisuuteen. 

Kilpailussa palkittuja ovat mm. Pentti Saaritsa, Panu Rajala, Aulikki Oksanen, Jari Tervo, Sari Malkamäki, Petri Tamminen, Riikka Ala-Harja ja Laura Honkasalo.

J.H. ERKON KIRJOITUSKILPAILU 2016

Kilpailu järjestetään 60. kerran. Kilpailulajina ovat novellit ja muu lyhytmuotoinen proosa. Osallistua voivat vuonna 1986 syntyneet tai sitä nuoremmat kirjoittajat, jotka eivät vielä ole julkaisseet omaa esikoisteostaan. Tekstien lukumäärää ei ole rajoitettu. Jury saa parhaan käsityksen vähän laajemmasta tekstivalikoimasta.
Palkintosummat ovat 2 500, 1 700 ja 1 000 euroa. Lisäksi jaetaan kunniamainintoja. Juryyn kuuluu kaksi kirjailijaa ja yksi kriitikko.

Toimita tekstilähetyksesi viimeistään 31. tammikuuta 2016 mennessä osoitteeseen J.H. Erkon kirjoituskilpailu Paukkulantie 22, 50170 Mikkeli.

Sulje tekstit isoon kirjekuoreen. Laita niiden mukaan myös pienempi kuori, jonka sisällä ovat nimesi, syntymäaikasi ja yhteystietosi. Merkitse lähettäjäksi itse keksimäsi nimimerkki.

Kilpailutöitä ei palauteta. Palkinnot jaetaan toukokuussa. Voittajiin otetaan yhteys henkilökohtaisesti. Heidän teksteistään valmistuu palkintojuhlaan lavaesitys.

 

PALKINTOJENJAKOTILAISUUS

Palkinnot jaetaan kaikille avoimessa palkintojenjakotilaisuudessa Mikkelissä.

Lisätietoja

www.erkonkilpailu.net
Facebook/J.H. Erkon kirjoituskilpailu
Wikipedia

 

Yhdyshenkilö
Jatta Juhola
jatta.juhola(a)sno.fi
044 416 2425