J.H. ERKON KIRJOITUSKILPAILU ETSII NUORIA LAHJAKKUUKSIA

J.H. Erkon runo- ja novellikilpailun järjestää Suomen Nuoriso-opisto ja Nuoren Voiman Liitto. Kilpailun järjestämisrahoituksen tukipilarina ja varsinaisena mahdollistajana on Jane ja Aatos Erkon Säätiö.

SINCE 1957

J.H. Erkon kirjoituskilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1957. 1990-luvun puoliväliin Erkon kilpailua, samoin kuin Erkon esikoisteoskilpailua, järjestivät yhdessä Sanoma Oy ja Suomen nuorisoseurajärjestöt. Sittemmin työnjakoa muutettiin. Helsingin Sanomien esikoisteospalkinnoksi muuttunut kilpailu jäi Helsingin Sanomien hoidettavaksi ja J.H. Erkon runo- ja novellikilpailun järjestäjänä toimivat tuolloin nuorisoseurojen lisäksi Suomen Nuoriso-opisto ja Mikkelin ammattikorkeakoulu.

OSALLISTUMISOIKEUS

J.H. Erkon kirjoituskilpailuun voivat osallistua alle 30-vuotiaat kirjoittajat, jotka eivät ole vielä julkaisseet esikoisteostaan. Maamme vanhimpiin kirjoituskilpailun kuuluva Erkon kilpailu etsii tasokkaita uusia tulokkaita. Lähes säännöllisesti kärkeen sijoittuneista muutama on pian saanut oman esikoisteoksensa julkisuuteen. 

Kilpailussa palkittuja ovat mm. Pentti Saaritsa, Panu Rajala, Aulikki Oksanen, Jari Tervo, Sari Malkamäki, Petri Tamminen, Riikka Ala-Harja ja Laura Honkasalo.

J.H. ERKON KIRJOITUSKILPAILU 2019

Kilpailu järjestetään 63. kerran. Kilpailulajina ovat tänä vuonna runot ja ensi vuonna taas novellit ja muu lyhytmuotoinen proosa. Osallistua voivat vuonna 1989 syntyneet tai sitä nuoremmat kirjoittajat, jotka eivät vielä ole julkaisseet omaa esikoisteostaan. Tekstien lukumäärää ei ole rajoitettu. Jury saa parhaan käsityksen vähän laajemmasta tekstivalikoimasta.
Palkintosummat ovat 2 500, 1 700 ja 1 000 euroa. Lisäksi jaetaan kunniamainintoja. Juryyn kuuluu kaksi kirjailijaa ja yksi kriitikko.

Toimita tekstilähetyksesi viimeistään 31. maaliskuuta 2019 mennessä osoitteeseen: J.H. Erkon kirjoituskilpailu, Nuoren Voiman Liiton toimisto, Fredrikinkatu 23 D 4,  00120 Helsinki. Sulje tekstit isoon kirjekuoreen. Laita niiden mukaan myös pienempi kuori, jonka sisällä ovat nimesi, syntymäaikasi ja yhteystietosi. Merkitse lähettäjäksi itse keksimäsi nimimerkki. Kilpailutöitä ei palauteta. Palkinnot jaetaan toukokuussa. Voittajiin otetaan yhteys henkilökohtaisesti. Heidän teksteistään valmistuu palkintojuhlaan lavaesitys.

PALKINTOJENJAKOTILAISUUS

Palkinnot jaetaan kaikille avoimessa palkintojenjakotilaisuudessa Helsingissä lokakuussa 2019.

Lisätietoja

www.erkonkilpailu.net
Facebook/J.H. Erkon kirjoituskilpailu
Wikipedia

 

Yhdyshenkilö

Anna Borgman
044 207 4651
anna.borgman@nuorenvoimanliitto.fi
Nuoren Voiman Liiton toimisto
Fredrikinkatu 23 D 4,  00120 Helsinki

KILPAILUA JÄRJESTÄMÄSSÄ