Olisiko liikunta osana ammattiasi? Välivuodella on väliä

Seuraava koulutus 16.8.2021 – 27.5.2022 – paikkoja rajoitetusti, varaa omasi ajoissa

Liikunnanohjauksen peruskurssi (LOP) on nopein opintopolku liikunta-alalle. Koulutuskokonaisuus on intensiivinen preppaus terveys-, liikunta- ja kasvatusalan pääsykokeisiin. Kehittyminen hyvinvointi- ja liikunta-alan osaajaksi ei katso ikää, eikä elämäntilannetta. Opetus painottuu sekä ryhmän että yksilön liikunnanohjaukseen, – valmentava työote toimii kantavana näkökulmana koko lukuvuoden ajan. LOP on tunnettu tuloksellisuudestaan: koulutuksen suorittaneet pääsevät erittäin korkealla prosentilla hakemaansa jatkokoulutukseen ja sijoittuvat mieleiseensä työpaikkaan hyvinvointi-, liikunta- ja kasvatusaloille.

Koulutuksessa painottuvat liikunnanohjauksen lisäksi opiskelijan oman yksilöllisen kasvun tukeminen, sekä yhteistyö- ja ilmaisutaitojen kuin myös itseluottamuksen kehittäminen. Liikunnanohjauksen peruskurssi on tilaisuus ottaa omaa aikaa ja lisää osaamista elämänvaiheeseesi.

Varmista paikkasi ja ilmoittaudu nyt. 

Huippuluokan oppimisympäristöt

Tulokselliset liikunta-alan opinnot vaativat paitsi asiantuntevaa opetusta, myös ajanmukaisia ja monipuolisia oppimisympäristöjä. Suomen Nuoriso-opistosta löydät nämä molemmat. Saimaa Stadiumilla liikuntatilaa on 11 000m², suorituspaikkoja on mm. palloilu-, yleisurheilu-, voimistelu-, kunnonkartoitustiloista ja kuntosaleista kiipeilyseinään. Paukkulan Kampuksella on ryhmäliikuntatilojen lisäksi 2 pienimuotoista kuntosalia. LOP:in opiskelijana sinulla on myös rajaton käyttöoikeus Stadiumin kiipeilyseinälle ja kuntosalille sekä Rantakylän ja Naisvuoren Uimahallin palveluihin.

Kurssin toteutus

Kurssi muodostuu moduuleista, joista jokaisella on oma painoalansa. Moduulit ovat kestoltaan 6-8 viikkoa, kuhunkin moduuliin sisältyy myös lyhyt jakso ohjausalan työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Työpaikka voi sijaita kotipaikkakunnallasi tai Mikkelissä.

SYYSLUKUKAUSI

 1. Orientaatio opintoihin, jakso sisältää perehdytyksen liikunta-alalle, lukuvuoden tavoitteet ja erityisesti perehtyminen arvojemme mukaisiin toimintatapoihimme: osallisuus, yhteisöllisyys ja yhdenvertaisuus
 2. Ohjaajuuden perusteet  liikunnanohjauksen näkökulmasta
 3. Ohjausmenetelmät -jaksossa keskitytään asiakkaan kuntokartoituksiin, sekä näistä nousevaan tavoiteasetteluun ja liikunnanohjauksen menetelmiin mm. kuntosalivalmennuksen ja ryhmäliikunnan näkökulmasta

KEVÄTLUKUKAUSI

 1. Liikunnanohjaus eri toimintaympäristöissä -jaksossa painotetaan erityisryhmien liikunnanohjausta ja toimintaa personal trainerin perspektiivistä
 2. Valmennus- ja valmentajajaksossa painotetaan harjoittelun ohjelmointia, kuntouttavaa harjoittelua, ravitsemusta ja lepoa, testausta ja sen johtopäätöksiä sekä toiminnallista harjoittelua.
 3. Luonto- ja elämysliikunta jakaantuu eri ympäristöihin ja vuodenaikoihin, esim. elämystoimintaan Saimaalla, alppihiihdonohjaukseen Levillä ja Ylläksellä, sekä köysitoimintaan ja kalliokiipeilyyn Repoveden Kansallispuistossa
 4. Personal trainer- eli omavalmentajatoiminta -jaksolla keskitytään yksilölliseen liikunnanohjaukseen, personal trainerilta vaadittavaan osaamiseen, käytännön työhön personal trainerina, personal trainerin liiketoimintamalleihin ja myös teemaan Personal Training nyt ja lähitulevaisuudessa.

LUKUVUODEN KURSSIT (syys- ja kevätlukukauden kurssit)

 1. Alppihiihdonohjauksen perusteet (56h) Levi ja Ylläs
 2. Ammattina Personal Trainer (8h)
 3. Anatomia ja fysiologia (36h+20h)
 4. Asiakaspalvelu (16h)
 5. Ensiaputaidot (16h) EA 1
 6. Harjoittelun ohjelmointi (24h)
 7. Hyvinvointivalmennus (34h)
 8. Järjestötoiminta – seuraohjaaja (16h)
 9. Kulttuurien tuntemus 10h (teoria) +10h (käytäntö)
 10. Kuntosalivalmennus (28h+24h)
 11. Kuntouttava harjoittelu (20h)
 12. Köysitoiminnanohjaus (24h) – Kalliokiipeily ja -laskeutuminen
 13. Lajien ja liikuntamuotojen ohjaus (112h)
 14. Lasten ja nuorten liikunta (34h)
 15. Lihashuolto, kehonhuolto ja kehonhallinta (24h)
 16. Liikkujan ravitsemus ja ravinto-ohjaus (28h)
 17. Liikuntaliiketoiminta (12h)
 18. Luontoliikunnan perusteet (8h)
 19. Markkinointi, myynti ja tuotteistaminen (16h)
 20. Motorinen oppiminen (18h)
 21. Ohjauksen perusteet (8h)
 22. Ohjausharjoitukset (40h)
 23. Ryhmäytyminen ja perehdyttäminen (12h)
 24. Retkeily, melonta / vaellus (40h)
 25. Ryhmäliikunta (70h)
 26. Ryhmäytymisharjoitteet (18h)
 27. Seinäkiipeily – varmistuskortin suoritus
 28. Soveltava liikunta (48h)
 29. Terveysliikunta (24h)
 30. Testaus- ja kuntokartoitus (34h) – koko lukuvuotena
 31. Toiminnallinen harjoittelu (24h)
 32. Työhyvinvointia edistävä liikunta (20h)
 33. Työssäoppiminen (42h) – koko lukuvuotena
 34. Uimaopetus, uimaopettaja ja uinninvalvoja (80h) – Uimaopettajalisenssi ja uinninvalvojalisenssi
 35. Yhteisöllinen opinto-ohjaus (38h)
Alppihiihdon opetusta Ylläksen talvimaisemassa.

OPINTOMAKSU

Liikunnanohjauksen peruskurssin opinnot, majoituksen ja kaikki ruokailut kattava opintomaksu koko lukuvuodelta on 4 320 €. Opintomaksu sisältää täysihoidon eli opetuksen, oppimateriaalit, majoituksen opiskelijasuntolassa, aamiaisen, lounaan ja päivällisen arkisin (maanantain lounaalta perjantain lounaalle), kaikki lisenssimaksut, Levi/Ylläs -hissiliput, välinevuokrat jne. Paukkulassa on mahdollisuus majoittua myös viikonloppuisin, viikonloppumajoitus sisältyy myös opintomaksuun.

 • Opintomaksun voi suorittaa joustavasti korottomissa erissä
 • Normiopintoviikko alkaa maanantain lounaalta ja päättyy perjantain lounaaseen, erilaiset projektit, tapahtumat ja reissut tuovat joskus poikkeuksia viikkorytmiin
 • Kurssi on KELA:n  opintotukikelpoinen
 • Asuntolan vapaa-ajan tiloissa ja saleissa voi toteuttaa iltaisin monipuolista harrastetoimintaa

Voit myös hakea opintoseteliavustusta (katso yksityiskohdat alempaa).

Opiskelija, joka ei majoitu Paukkulan kampuksella, kevätlukukauden opintomaksu on 3 993 €. Toimi nopeasti, asuntolapaikkoja on rajoitetusti. Ruokailujen suhteen, tämä vaihtoehto sisältää vain aamiaisen ja lounaan, – ei päivällistä.

Kilpa- ja huippu-urheilija: tämä koulutus sopii sinulle – ajatus välillä pois lajista – kilpaurheile ja kehitä samalla osaamistasi tulevaisuuden varalle

 • Kilpaurheilijalle liikunnanohjauksen peruskurssi räätälöidään erikseen kunkin urheilijan ja lajin vaatimuksista eli urheilevan opiskelijan lähtökohdista. Urheiluakatemian ja seuran harjoitusajankohdat sekä kilpailu- tai pelimatkat huomioidaan koulutuksen toteutuksessa.
 • Peruskurssilla voit treenata Etelä-Savon Urheiluakatemiaharjoituksissa.

 • Kurssi on opintotukikelpoinen.
 • Paukkulan liikuntatilat, kuten kuntosalit ja liikuntasali ovat veloituksetta urheilijan käytössä aina, kun niille ei ole muita varauksia.
 • Kurssimaksu sisältää opiskelupäivien aamiaisen, lounaan ja päivällisen, niin kuin myös opiskelijatasoisen majoittumisen. Opiskeluviikko alkaa maanantaina lounaalta ja loppuu perjantain lounaaseen.
 • Lisätietoja saat hyvinvointi- ja liikuntakoulutussuunnittelijalta: noora.nousiainen(a)sno.fi

Suomen Nuoriso-opisto

Suomen Nuoriso-opisto on valtakunnallinen kasvatus- ja ohjausalan osaamiskeskus, koulutuksen järjestäjä sekä jatkuvan oppimisen kasvattajayhteisö. Järjestämme kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoa nuoriso- ja yhteisöohjaajan sekä varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisaloilla monipuolisissa oppimisympäristöissä. Kansanopistona koulutustarjontaamme sisältyy teatteritaiteen näyttämölinja, liikunnanohjauksen peruskurssi sekä monipuolinen kattaus erilaisia lyhytkursseja.

Pidämme arvojamme, yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja yhdenvertaisuutta tärkeinä menestystekijöinä. Olemme enemmän kuin oppilaitos. Valmiutemme osaamisen kehittämisen yksilölliseen tukeen tuovat joustavuutta opintoihin. Aktiivinen ja osallistava toimintatapamme tukee uusia avauksia, kokeilukulttuuria ja rajojen ylittämistä. Toimintamme luo välittävää, luovaa ja rohkeaa henkeä opiskelijaan. Tämä näkyy yhteisöllisenä, aktiivisena ja joustavana otteena. Koulutuksen järjestämisen rinnalla Suomen Nuoriso-opisto tukee Mikkelin seudun elinvoimaisuutta järjestämällä lisäarvoa tuottavia palveluja alueen yritysten, järjestöjen ja perheiden tarpeisiin.

AJANKOHTA

Lukuvuosi alkaa 16.8.2021 ja päättyy 27.5.2022.

KATSO VIDE

OPINTOSETELIAVUSTUS

Opintoseteliavustuksen tarkoitus on auttaa tasapuolista koulutukseen pääsyä. Opintoseteliavustuksella tuettavan koulutuksen kohderyhmiä ovat työttömät, alhaisen pohjakoulutuksen omaavat ja peruskoulun päättäneet nuoret.

Tässä yhteydessä:

 • Työttömillä tarkoitetaan henkilöitä, jotka ovat ilman työtä ja kokopäivätyöhön käytettävissä tai jotka odottavat sovitun työn alkamista. Työttömiksi voidaan myös lukea pitkähköksi ajaksi lomautetut henkilöt.
 • Alhaisen pohjakoulutuksen henkilöillä tarkoitetaan henkilöitä, joilla ei ole perusopetuksen jälkeistä koulutusta.
 • Peruskoulun päättäneillä nuorilla tarkoitetaan alle 20-vuotiaita nuoria, joilla ei ole jatkokoulutuspaikkaa, sekä kaikkia alle 25-vuotiaita koulutustakuun piirissä olevia nuoria.

Opintoseteliavustus on tyypillisesti n. 500-900 €.

Olet parin klikkauksen päässä elämäsi parhaasta ratkaisusta! Opiskelun aloituspaikat täytetään hakujärjestyksessä. Täytä hakemuksesi ajoissa.

HAKULOMAKE – LIIKUNNANOHJAUKSEN PERUSKURSSI

Lisätietoja antaa:

Jukka Tammisuo, rehtori
[0500 659 309] => tavoitat parhaiten maililla: jukka.tammisuo(at)sno.fi