Onko liikunnasta ammatiksesi – nyt on välivuodella väliä

Liikunnanohjauksen peruskurssi (LOP) on nopea tie liikunta-alalle. Se on myös intensiivinen ja perusteellinen preppaus terveys-, liikunta- ja kasvatusalan pääsykokeisiin. Kehittyminen hyvinvointi- ja liikunta-alan osaajaksi ei katso ikää, sukupuolta, eikä elämäntilannetta. Opetus painottuu sekä ryhmän että yksilön liikunnanohjaukseen, – valmentava työote toimii kantavana näkökulmana koko lukuvuoden ajan. LOP on tunnettu hyvästä hengestään ja tuloksellisuudestaan: koulutuksen suorittaneet pääsevät erittäin korkealla prosentilla hakemaansa jatkokoulutukseen tai sijoittuneet mieleiseensä työpaikkaan hyvinvointi-, liikunta- ja kasvatusaloilla.

Koulutuksessa painottuvat liikunnanohjauksen lisäksi opiskelijan oman yksilöllisen kasvun tukeminen, sekä yhteistyö- ja ilmaisutaitojen kuin myös itseluottamuksen kehittäminen. Liikunnanohjauksen peruskurssi on erinomainen tilaisuus hyödyllistä välivuotta tai uutta ammattia suunnitteleville.

Varmista paikkasi ja ilmoittaudu jo tänään lukuvuoden 2019 – 2020 kurssille. 

Huippuluokan oppimisympäristöt

Tulokselliset liikunta-alan opinnot vaativat paitsi asiantuntevaa opetusta, myös ajanmukaisia ja monipuolisia oppimisympäristöjä. Suomen Nuoriso-opistosta löydät nämä molemmat. Saimaa Stadiumilla liikuntatilaa on 11 000m², suorituspaikkoja on mm. palloilu-, yleisurheilu-, voimistelu-, kunnonkartoitustiloista ja kuntosaleista kiipeilyseinään. Paukkulan Kampuksella on ryhmäliikuntatilojen lisäksi 2 kuntosalia. LOP:in opiskelijana sinulla on myös käyttöoikeus Rantakylän ja Naisvuoren Uimahallin palveluihin.

 

Kurssin toteutus

Kurssi muodostuu moduuleista, joista jokaisella on oma painoalansa. Moduulit ovat kestoltaan 6-8 viikkoa, kuhunkin moduuliin sisältyy myös 1-2 viikkoa ohjausalan työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Työpaikka voi sijaita kotipaikkakunnallasi tai Mikkelissä.

SYYSLUKUKAUSI

 1. Orientaatio opintoihin, jakso sisältää perehdytyksen liikunta-alalle, lukuvuoden tavoitteet ja erityisesti perehtyminen arvojemme mukaisiin toimintatapoihimme: osallisuus, yhteisöllisyys ja yhdenvertaisuus
 2. Ohjaajuuden perusteet  liikunnanohjauksen näkökulmasta
 3. Ohjausmenetelmät -jaksossa keskitytään asiakkaan kuntokartoituksiin, sekä näistä nousevaan tavoiteasetteluun ja liikunnanohjauksen menetelmiin mm. kuntosalivalmennuksen ja ryhmäliikunnan näkökulmasta

KEVÄTLUKUKAUSI

 1. Liikunnanohjaus eri toimintaympäristöissä -jaksossa painotetaan erityisryhmien liikunnanohjausta ja toimintaa personal trainerin perspektiivistä
 2. Luonto- ja elämysliikunta jakaantuu eri ympäristöihin ja vuodenaikoihin, esim. elämystoimintaan Saimaalla, alppihiihdonohjaukseen Ylläksellä, sekä köysitoimintaan ja kalliokiipeilyyn Repoveden Kansallispuistossa
 3. Personal trainer- eli omavalmentajatoiminta -jaksolla keskitytään yksilölliseen liikunnanohjaukseen, personal trainerilta vaadittavaan osaamiseen, käytännön työhön personal trainerina, personal trainerin liiketoimintamalleihin ja myös teemaan Personal Training nyt ja lähitulevaisuudessa.

LUKUVUODEN KURSSIT

 1. Alppihiihdonohjauksen perusteet (56h) – YLLÄS
 2. Ammattina Personal Trainer (8h)
 3. Anatomia ja fysiologia (36h+20h)
 4. Asiakaspalvelu (16h)
 5. Ensiaputaidot (16h) EA 1
 6. Harjoittelun ohjelmointi (24h)
 7. Hyvinvointivalmennus (34h)
 8. Järjestötoiminta – seuraohjaaja (16h)
 9. Kulttuurien tuntemus 10h (teoria) +10h (käytäntö)
 10. Kuntosalivalmennus (28h+24h)
 11. Kuntouttava harjoittelu (20h)
 12. Köysitoiminnanohjaus (24h) – Kalliokiipeily ja -laskeutuminen
 13. Lajien ja liikuntamuotojen ohjaus (112h)
 14. Lasten ja nuorten liikunta (34h)
 15. Lihashuolto, kehonhuolto ja kehonhallinta (24h)
 16. Liikkujan ravitsemus ja ravinto-ohjaus (28h)
 17. Liikuntaliiketoiminta (12h)
 18. Luontoliikunnan perusteet (8h)
 19. Markkinointi, myynti ja tuotteistaminen (16h)
 20. Motorinen oppiminen (18h)
 21. Ohjauksen perusteet (8h)
 22. Ohjausharjoitukset (40h)
 23. Ryhmäytyminen ja perehdyttäminen (12h)
 24. Retkeily, melonta / vaellus (40h)
 25. Ryhmäliikunta (70h)
 26. Ryhmäytymisharjoitteet (18h)
 27. Seinäkiipeily – varmistuskortin suoritus
 28. Soveltava liikunta (48h)
 29. Terveysliikunta (24h)
 30. Testaus- ja kuntokartoitus (34h)
 31. Toiminnallinen harjoittelu (24h)
 32. Työhyvinvointia edistävä liikunta (20h)
 33. Työssäoppiminen (42h)
 34. Uimaopetus, uimaopettaja ja uinninvalvoja (80h) – Uimaopettajalisenssi ja uinninvalvojalisenssi
 35. Yhteisöllinen opinto-ohjaus (38h)

Alppihiihdon ohjaajakurssi Ylläksellä

Opintomaksu

Liikunnanohjauksen peruskurssin opinnot, majoituksen ja kaikki ruokailut kattava opintomaksu on 4320 € koko lukuvuodelta. Opintomaksu sisältää siis täysihoidon eli opetuksen, oppimateriaalin, majoituksen opiskelijasuntolassa, aamiaisen, lounaan ja päivällisen arkisin (maanantain lounaalta perjantain lounaalle), kaikki lisenssimaksut, Ylläksen hissiliput, välinevuokrat jne. Kaikki. Paukkulassa on mahdollisuus majoittua myös viikonloppuisin, viikonloppumajoitus sisältyy myös opintomaksuun.

 • Opintomaksun voi suorittaa joustavasti korottomissa erissä
 • Opintoviikko alkaa tyypillisesti maanantain lounaalta ja päättyy perjantain lounaaseen
 • Kurssi on  opintotukikelpoinen
 • Asuntolassa järjestetään iltaisin monipuolista harrastetoimintaa

Kilpa- ja huippu-urheilija: Kurssimme sopii erinomaisesti sinulle

 • Kilpaurheilijalle liikunnanohjauksen peruskurssi räätälöidään erikseen kunkin urheilijan ja lajin vaatimuksista eli urheilevan opiskelijan lähtökohdista. Urheiluakatemian ja seuran harjoitusajankohdat sekä kilpailu- tai pelimatkat huomioidaan koulutuksen toteutuksessa.
 • Peruskurssilla voit treenata Etelä-Savon Urheiluakatemiaharjoituksissa.

 • Kurssi on opintotukikelpoinen.
 • Paukkulan liikuntatilat, kuten kuntosalit ja liikuntasali ovat veloituksetta urheilijan käytössä aina, kun niille ei ole muita varauksia.
 • Kurssimaksu sisältää opiskelupäivien aamiaisen, lounaan ja päivällisen, niin kuin myös opiskelijatasoisen majoittumisen. Opiskeluviikko alkaa maanantaina lounaalta ja loppuu perjantain lounaaseen.
 • Lisätietoja saat hyvinvointi- ja liikuntakoulutussuunnittelijalta: noora.nousiainen(a)sno.fi (tai rehtori jukka.tammisuo(a)sno.fi).

Suomen Nuoriso-opisto – alansa paras

Suomen Nuoriso-opisto on valtakunnallinen kasvatus- ja ohjausalan osaamiskeskus Mikkelin Paukkulassa.  Kansallinen koulutuksen arviointikeskus arvioi ammatillisen koulutuksen ohjaajaopiskelijoidemme osaamisen Suomen parhaaksi 2016.

Ajankohta

Lukuvuosi alkaa 19.8.2019 ja päättyy 29.5.2020.

KATSO VIDE

Opintoseteliavustus 

Opintoseteliavustuksen tarkoitus on auttaa tasapuolista koulutukseen pääsyä. Opintoseteliavustuksella tuettavan koulutuksen kohderyhmiä ovat maahanmuuttajat, työttömät, alhainen pohjakoulutus , oppimisvaikeuksia kokevat ja peruskoulun päättäneet nuoret.

Tässä yhteydessä:

 • Maahanmuuttajilla tarkoitetaan Suomeen muuttaneita ulkomaalaisia henkilöitä, joilla on kotikuntalaissa (201/1994) tarkoitettu kotikunta Suomessa. Turvapaikanhakijat eivät kuulu maahanmuuttaja-käsitteen piiriin.
 • Työttömillä tarkoitetaan henkilöitä, jotka ovat ilman työtä ja kokopäivätyöhön käytettävissä tai jotka odottavat sovitun työn alkamista. Työttömiksi voidaan myös lukea pitkähköksi ajaksi lomautetut henkilöt.
 • Alhaisen pohjakoulutuksen henkilöillä tarkoitetaan henkilöitä, joilla ei ole perusopetuksen jälkeistä koulutusta.
 • Oppimisvaikeuksia kokevien osalta määrittelyn lähtökohtana on henkilön oma kokemus oppimisvaikeuksista. Oppilaitos ja opiskelija arvioivat yhdessä edellytykset opintojen aloittamiseen tällä perusteella.
 • Peruskoulun päättäneillä nuorilla tarkoitetaan alle 20-vuotiaita nuoria, joilla ei ole jatkokoulutuspaikkaa sekä kaikkia alle 25-vuotiaita koulutustakuun piirissä olevia nuoria.

Opintoseteliavustus on tyypillisesti n. 500-600 €.

Elämäsi paras päätös voi olla vain parin klikkauksen päässä. Täytä hakemus ja juuri sinut voidaan valita huippukurssilaistemme joukkoon!

HAKULOMAKE – LIIKUNNANOHJAUKSEN PERUSKURSSI

Lisätietoja antaa:

Rehtori
Jukka Tammisuo
050 065 9309
jukka.tammisuo(at)sno.fi