Ota varaslähtö liikunta-alalle

Seuraava Liikunnanohjauksen peruskurssi 16.8.2021 – 27.5.2022. Vietä elämäsi parhaat 8 kk liikunnan parissa huippuluokan oppimisympäristöissä. Varmista paikkasi ja ilmoittaudu nyt!

Opi itsesi elämässä eteenpäin. Lär dig framåt i livet. Learn yourself forward in life.

Liikunnanohjauksen peruskurssi (LOP) on nopein opintopolku liikunta-alalle. Koulutuskokonaisuus on tiivis ja tehokas preppaus terveys-, liikunta- ja kasvatusalan pääsykokeisiin. Intensiivinen itsen kehittäminen hyvinvointi- ja liikunta-alan osaajaksi on nyt mahdollista. Opetus painottuu sekä ryhmän että yksilön liikunnanohjaukseen, – valmentava työote toimii kantavana näkökulmana koko lukuvuoden ajan. LOP on tunnettu tuloksellisuudestaan: koulutuksen suorittaneet pääsevät erittäin korkealla prosentilla hakemaansa jatkokoulutukseen ja sijoittuvat mieleiseensä työpaikkaan hyvinvointi-, liikunta- ja kasvatusaloille.

Koulutuksessa painottuvat liikunnanohjauksen lisäksi opiskelijan oman yksilöllisen kasvun tukeminen, sekä yhteistyö- ja ilmaisutaitojen kuin myös itseluottamuksen kehittäminen. Liikunnanohjauksen peruskurssi on tilaisuus ottaa omaa aikaa ja lisää osaamista elämänvaiheeseesi.

OPINTOMAKSU

Liikunnanohjauksen peruskurssin opinnot, majoituksen ja kaikki ruokailut kattava opintomaksu koko lukuvuodelta on 4 320 €. Kurssi on KELA:n opintotukikelpoinen. Opintomaksu sisältää täysihoidon eli opetuksen, oppimateriaalit, majoituksen opiskelijasuntolassa, aamiaisen, lounaan ja päivällisen arkisin (maanantain lounaalta perjantain lounaalle), kaikki lisenssimaksut, Levi/Ylläs -hissiliput, välinevuokrat jne. Paukkulassa on mahdollisuus majoittua myös viikonloppuisin, viikonloppumajoitus sisältyy myös opintomaksuun.

 • Opintomaksun voi suorittaa joustavasti korottomissa erissä
 • Normiopintoviikko alkaa maanantain lounaalta ja päättyy perjantain lounaaseen, erilaiset projektit, tapahtumat ja reissut tuovat joskus poikkeuksia viikkorytmiin
 • Asuntolan vapaa-ajan tiloissa ja saleissa voi toteuttaa iltaisin monipuolista harrastetoimintaa

Voit myös hakea opintoseteliavustusta (katso yksityiskohdat alempaa).

Opiskelija, joka ei majoitu Paukkulan kampuksella, kevätlukukauden opintomaksu on 3 993 €. Toimi nopeasti, asuntolapaikkoja on rajoitetusti. Ruokailujen suhteen, tämä vaihtoehto sisältää vain aamiaisen ja lounaan, – ei päivällistä.

Kelan opintotuki

Kurssin on opintotukikelpoinen. Lue lisää KELA:n sivuilta.

OPINTOSETELIAVUSTUS

Opintoseteliavustuksen tarkoitus on auttaa tasapuolista koulutukseen pääsyä. Opintoseteliavustuksella tuettavan koulutuksen kohderyhmiä ovat työttömät, alhaisen pohjakoulutuksen omaavat ja peruskoulun päättäneet nuoret.

Tässä yhteydessä:

 • Työttömillä tarkoitetaan henkilöitä, jotka ovat ilman työtä ja kokopäivätyöhön käytettävissä tai jotka odottavat sovitun työn alkamista. Työttömiksi voidaan myös lukea pitkähköksi ajaksi lomautetut henkilöt.
 • Alhaisen pohjakoulutuksen henkilöillä tarkoitetaan henkilöitä, joilla ei ole perusopetuksen jälkeistä koulutusta.
 • Peruskoulun päättäneillä nuorilla tarkoitetaan alle 20-vuotiaita nuoria, joilla ei ole jatkokoulutuspaikkaa, sekä kaikkia alle 25-vuotiaita koulutustakuun piirissä olevia nuoria.

Opintoseteliavustus on tyypillisesti n. 500-900 €.

 

 

Kilpa- ja huippu-urheilijat

Tämä koulutus sopii sinulle – ajatus välillä pois lajista – kilpaurheile ja kehitä samalla osaamistasi tulevaisuuden varalle.

 • Kilpaurheilijalle liikunnanohjauksen peruskurssi räätälöidään erikseen kunkin urheilijan ja lajin vaatimuksista eli urheilevan opiskelijan lähtökohdista. Urheiluakatemian ja seuran harjoitusajankohdat sekä kilpailu- tai pelimatkat huomioidaan koulutuksen toteutuksessa.
 • Peruskurssilla voit treenata Etelä-Savon Urheiluakatemiaharjoituksissa.

 • Kurssi on opintotukikelpoinen.
 • Paukkulan liikuntatilat, kuten kuntosalit ja liikuntasali ovat veloituksetta urheilijan käytössä aina, kun niille ei ole muita varauksia.
 • Kurssimaksu sisältää opiskelupäivien aamiaisen, lounaan ja päivällisen, niin kuin myös opiskelijatasoisen majoittumisen. Opiskeluviikko alkaa maanantaina lounaalta ja loppuu perjantain lounaaseen.
 • Lisätietoja saat hyvinvointi- ja liikuntakoulutussuunnittelijalta: noora.nousiainen(a)sno.fi

Olet parin klikkauksen päässä elämäsi parhaasta ratkaisusta! Opiskelun aloituspaikat täytetään hakujärjestyksessä. Varmista paikkasi ja ilmoittaudu nyt!

Lisätietoja antaa:

Jukka Tammisuo, rehtori
0500 659 309
tavoitat parhaiten sähköpostilla:
jukka.tammisuo(at)sno.fi