Opiskele oppisopimuksella

Oppisopimuksella opiskelu on työelämälähtöinen tapa opiskella itselleen ammatti tai hankkia lisää osaamista. Oppisopimuksella voit suorittaa koko kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon tai ainoastaan sen yksittäisiä tutkinnon osia täydentääksesi osaamistasi työelämässä. Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnossa voit suorittaa tutkinnon varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalalla (lastenohjaaja) sekä nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisalalla (nuoriso- ja yhteisöohjaaja). Opintoihin pääsemisen ehtona on, että opiskelijalla on hankittuna alan työpaikka, jossa hän voi suorittaa opintoja. Oppisopimus solmitaan opiskelijan, työpaikan ja oppilaitoksen välillä.

Opiskelu

Oppisopimuksella opiskeleva hankkii osaamista verkko-opintoina ja työpaikalla tapahtuvana oppimisena.

Osaaminen osoitetaan ammatillisissa tutkinnon osissa näytössä käytännön työtehtävissä ja yhteisten tutkinnon osien osa-alueissa oppilaitoksessa.

Opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma eli HOKS. HOKS:ssa tunnistetaan ja tunnustetaan opiskelijan aiempi osaaminen ja suunnitellaan puuttuvan osaamisen hankkiminen ja osaamisen osoittaminen. Opintoja voi suorittaa joustavasti oman tilanteensa mukaisesti.

 

Lue lisää aiheesta