Opiskele oppisopimuksella

Oppisopimuksella opiskelu on työelämälähtöinen tapa opiskella itselleen ammatti tai hankkia lisää osaamista. Oppisopimuksella voit suorittaa koko kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon tai ainoastaan sen yksittäisiä tutkinnon osia täydentääksesi osaamistasi työelämässä. Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnossa voit suorittaa tutkinnon varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalalla (lastenohjaaja) sekä nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisalalla (nuoriso- ja yhteisöohjaaja). Opintoihin pääsemisen ehtona on, että opiskelijalla on hankittuna alan työpaikka, jossa hän voi suorittaa opintoja. Oppisopimus solmitaan opiskelijan, työpaikan ja oppilaitoksen välillä.

Opiskelu

Oppisopimuksella opiskeleva hankkii osaamista pääsääntöisesti työpaikalla, mutta myös kuukausittain järjestettävillä lähijaksopäivillä oppilaitoksessa, etä- ja verkko-opintoina.

Osaaminen osoitetaan ammatillisissa tutkinnon osissa näytössä käytännön työtehtävissä ja yhteisten tutkinnon osien osa-alueissa oppilaitoksessa.

Opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma eli HOKS. HOKS:ssa tunnistetaan ja tunnustetaan opiskelijan aiempi osaaminen ja suunnitellaan puuttuvan osaamisen hankkiminen ja osaamisen osoittaminen. Opintoja voi suorittaa joustavasti oman tilanteensa mukaisesti.

 

Lue lisää aiheesta